flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винні у розбійному нападі відправились за грати

09 лютого 2018, 11:49

07.02.2018 року Роздільнянський районний суд Одеської області визнав винним  громадянина Л. у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 263, ч.3 ст. 187 КК України ( носіння, зберігання та придбання вогнепальної зброї (крім гладко ствольної мисливської) та бойових припасів до неї без передбаченого законом дозволу; носіння кастету без передбаченого законом дозволу; напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насиллям, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, особою яка раніше вчинила розбій, поєднаний з проникненням у житло), громадянина О. - за ч. 3 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насиллям, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло), громадян Н. З., -  за ч. 3 ст. 15 ч.3 ст.185 КК України (незакінчений замах на вчинення таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло).

Згідно вироку суду, в лютому 2015 року громадянин Л. з корисливих мотивів, вступив у попередню злочину змову з громадянами З, Н. та О., на скоєння розбійного нападу на сім`ю свого знайомого Ц.

В подальшому, Л. та О. маючи при собі револьвер системи «наган» споряджений набоями з пристроєм для безшумної стрільби,  кастет, рацію «Quansheng», перчатки, фрагменти мотузки, шапку з прорізами для очей,  спільно з О. який мав при собі фрагменти мотузок, рукавички та маску у вигляді косинки проникли в двір  будинку с. Дачне Біляївського району та усвідомили, що мешканці будинку вдома.

Маючи намір на відкрите заволодіння майном сім’ї Ц., обвинувачені Л. та О., з корисливих мотивів, вийшли за межі домовленості з З. та Н. без попередження про це співучасників, проникли у приміщення будинку с. Дачне, де здійснили напад на господаря будинку Ц. його дружину К. та їх знайомого П., які сиділи за столом. Обвинувачений Л.  скористався револьвер системи «Наган» споряджений набоями з пристроєм для безшумної стрільби та скоїв два постріли на ураження в бік громадянина Ц., завдавши останньому легкі тілесні ушкодження, які спричинили розлад здоров’я.  

Після чого, Циганов В.В. з дружиною та знайомим Полчак М.А.,  вчинили активний супротив нападникам, в ході якого затримали Л. та О.

 

Таким чином, суд визнав винними громадян:

- Л. у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 263, ч. 3 ст. 187 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 7 (сім) років 6 місяців з конфіскацією майна.

- О. у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 7 (сім) років з конфіскацією майна.

            - Н. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч.3 ст.185 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі строком 4 (чотири) роки.

- З. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч.3 ст.185 КК України та призначив  покарання  у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки. На підставі ст.75 КК України звільнив З. від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому  іспитовий строк  1 (один) рік

 

Звертаємо увагу, що вирок суду ще не набрав законної сили.