flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту двох підозрюваних у розбійному нападі в с. Матюшівка Роздільнянського району Одеської області.

24 листопада 2017, 11:44

Роздільнянський районний суд Одеської області взяв під варту двох  підозрюваних у розбійному нападі в с. Матюшівка Роздільнянського району Одеської області.

Як встановило слідство, 03.11.2017 року приблизно в 16 годин громадянин Г. разом зі своїм знайомим В., з метою покупки мотоблока у гр. Р. прибули на автомобілі марки «Volkswagen Transporter», до закинутої ферми, розташованої поблизу с. Матишівка Роздільнянського району Одеської області.

Поблизу вказаної ферми громадяни Г. та В., вийшовши з автомобілю, побачили Р. та ще двох невідомих їм чоловіків, які вийшли з автомобілю марки «Mazda» та знаходились разом з громадянами Б. та Б.

Незабаром обвинувачені Б., Р. з метою заволодіння чужим транспортним засобом та майном потерпілих, знаходячись позаду  громадян Г. та В. здійснили в останніх постріли з пістолетів. Після чого, обвинувачений Б. з двома невідомими особами зав’язали скочем руки потерпілому Г. та завели його в автомобіль марки «Volkswagen Transporter», яким користувався останній. У той же час, обвинувачені Б. та Р. відвели громадянина В. у бік від автомобіля.

Далі, обвинувачені Б. та Р. продовживши свій злочинний намір направлений на заволодіння чужим транспортним засобом та майном потерпілих, разом з громадянином Б. та з двома невідомими потерпілому особами, заволоділи чужим транспортним засобом марки «Volkswagen Transporter» та розпорядились ним на власний розсуд.

Далі, обвинувачені Б. та Р., погрожуючи розправою та застосуванням  насильства відносно потерпілого заволоділи разом з громадянином Б. та з двома невідомими особами, грошовими коштами потерпілого Г. у сумі 6000 гривень та 800 доларів США, які знаходились у сумці потерпілого в автомобілі «Volkswagen Transporter»,  та розпорядились ним на власний розсуд.

Таким чином, громадяни Б. та Р. підозрюються у скоєні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечному для життя чи здоров’я потерпілого) та злочину, передбаченому ч. 2 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із насильством та погрозою застування насильства, небезпечному для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, особою, яка раніше вчинила розбій).

 

За підсумками судових засідань суд взяв підозрюваних Б., Р. під варту на 60 днів.